KATA-KATA ALUAN PENGETUA SMK MENGKUANG SEMPENA TAHUN 2016

Assalamualaikum w.b.t, salam sejahtera dan salam satu Malaysia.

Alhamdulillah, bersyukur kita ke hadrat illahi kerana dengan limpah kurnianya kita masih lagi diberikan kesempatan berada pada tahun 2016 ini, semoga kedatangan tahun baru ini akan menjadikan kita umat yang sentiada bertakwa kepada Allah dan sentiasa dirahmatinya.

Pada kesempatan ini, saya ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada semua guru dan kakitangan yang telah memberikan kerjasama dan sumbangan sepenuhnya sepanjang tahun 2015 sehingga membolehkan sekolah mencapai beberapa kejayaan memberansangkan baik dalam bidang akademik maupun dalam bidang kokurikulum, saya percaya semua kejayaan yang dicapai  ini adalah hasil daripada kerjasama semua pihak.

Sempena tahun baru ini, iaitu tahun 2016, marilah kita sama-sama tingkatkan lagi usaha kita bagi memastikan bahawa tahun ini kita akan mencapai kejayaan yang lebih besar lagi. Untuk itu sekolah telah menetapkan bahawa sasaran yang akan kita capai bagi tahun ini yang merangkumi 3 bahagian iaitu;                                                                                                                       (a) Kecemerlangan dalam bidang akademik dimana sasaran kita adalah peningkatan                   dalam GPS sekolah bagi PT3 dan SPM.                                                                                                   (b) Kecemerlangan dalam kokurikulum dimana sasaran kita adalah sekurang-                               kurangnya tempat ketiga dalam pertandingan yang disertai.                                                       (c) Kecemerlangan dalam sahsiah diri pelajar yang sepatutnya dijadikan tonggak                           utama kita dalam usaha melahirkan pemimpin yang berketrampilan pada masa                       hadapan.

Walaubagaimanapun hasrat murni  ini akan hanya tinggal sebagai angan-angan dan tidak akan menjadi realiti sekiranya tidk mendapat kerjasama daripada semua warga sekolah tetapi saya sangat yakin bahawa kita mampu untuk merealisasikannya menjadikan ianya satu kenyataan.

Sekian terima kasih

Wan Aziz bin Megat Zainon                                                                                                                             Pengetua,                                                                                                                                                              SMK Mengkuang Bukit Mertajam

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s